بدن نیازش به سوخت برای عملکرد درست و بهینه را با ایجاد احساس گرسنگی اعلام میکند. گاهی أوقات این حس بیش از حد نیاز میشود.
از مواقعی حرف میزنیم که تنها ۲۰ دقیقه از زمان نهار و خوردن وعدهای به بزرگی غذای ۲ نفر گذشته و باز هم احساس گرسنگی می کنید. تمام مدت گرسنه هستید. اما چرا؟
به گفته آماندا فوتی، متخصص تغذیه: ”ممکن است گاهی بعد از انجام فعالیت ورزشی و یا مثلا در دوران حاملگی اشتهایی بی انتها داشته باشید، ولی اگر شرایط عادی ست و شما همواره همچون ظرفی که ته ندارد، تمایل به خوردن دارید، یک جای کار میلنگد.”
۱.تعداد وعدههایتان کافی نیست:
محدود کردن خورد و خوراک به نظر راه خوبی برای کنترل وزن است، ولی فاصله زیاد میان وعدهها شما را همواره گرسنه نگه میدارد. وقتی شکمتان مدت زیادی خالی باشد، هومون گرلین که محرک احساس گرسنگی است، بیشتر ترشح میشود و احساس گرسنگی می کنید. این مساله در دراز مدت به زیادهروی منجر میشود. سعی کنید هر سه تا چهار ساعت یک بار، چیزی بخورید.
۲. مواد مغذی کافی و متناسب به بدنتان نمیرسد:
فیبر، پروتیین و کمی چربی موادی هستند در هر وعده احساس رضایت از غذا را به شما القا میکنند. هر سه این موارد سرعت هضم را کم می کنند و در نتیجه سطح قند خون را در حالتی ثابت نگه داشته و مدت زمان بیشتری سیر نگهتان میدارند. بعضی از میانوعدههای توصیه شده: سبزیجات (فیبر) با حمص (پروتئین و چربی سالم)، آووکادو (چربی سالم)، انواع میوهها و آجیل.
۳. زیاد کربوهیدرات ساده و شکر مصرف میکنید:
خوردن زیاد کربوهیدراتهای ساده (مثل نان سفید، پاستا و شیرینی) و شکر رسیدن به نقطهای که احساس رضایت کنید را غیرممکن میکند. فوتی توضیح میدهد که:” سطح گلوکوز در بدنتان ناگهان افزایش مییابد و انرژی زیادی بهتان داده میشود و بصورت ناگهانی هم کاهش مییابد و بدنتان احساس نیاز به سوخت بیشتر میکند.” این روند میتواند سیکلی مضر شود و شما بی وقفه در حال خوردن باشید.
۴. بدنتان بی آب است و تشنگی را با گرسنگی اشتباه گرفتهاید:
احساس گرسنگی و تشنگی هر دو از قسمت هیپوتالاموس مغز میآیند و به همین دلیل بدنمان سخت تفاوت بین این دو را می فهمد. همیشه یک بطری آب روی میزتان داشته باشید تا بدنتان کمآب نشود.
۵. استرس دارید:
بدن در زمان استرس حالتی تدافعی پیدا میکند و هورمون کورتیسول (از عوامل بیشتر شدن اشتها) ترشح میکند. از تحقیقی که در دانشگاه هاوراد انجام شده، فهمیدهاند که بدن در زمان استرس شکر و چربی میطلبد. این مواد به لحاظ روانی افراد را آرام میکنند. ممکن است حالتان بهتر شود ولی در دراز مدت به خوردن کنترل نشده منجر میشود.
۶. به آنچه میخورید، توجه نمیکنید:
خوردن آگاهانه و اجتناب از خوردن هنگام انجام کارهای دیگر، به بدنتان کمک میکند تا بفهمد که آیا واقعا گرسنه هستید یا نه. وقتی که توجه کافی به خوردنتان ندارید، فرآیند مصرف غذا را فراموش میکنید و به سرعت احساس گرسنگی به سراغتان میآید.
۷. خواب کافی ندارید:
خوابیدن رابطه مستقیمی با هورمونهای گرسنگی: لپتین و گرلین، دارد. لپتین احساس گرسنگی را کم و گرلین آن را افزایش می دهد. وقتی که کمبود خواب دارید، سطح هومون لپتین در بدن کاهش و گرلین افزایش مییابد. پس تعجبی ندارد اگر که گرسنه شوید!
۸. شاید بیماری و شرایط بدنی خاصی دارید:
اگر تمامی موارد گفته شده را بررسی کردهاید و همچنان بیوقفه در حال خوردن هستید، شاید بد نباشد که سری به دکتر بزنید. دیابت، مشکلات تیروئیدی، افسردگی و اضطراب بیش از حد، همگی میتوانند اشتهای شما را زیاد کنند.
http://blog.myfitnesspal.com/8-sneaky-reasons-you-want-to-eat-nonstop/
ترجمه: ازنین هدایت